2019 artistit

Uusi kaksipäiväinen rap-musiikkitapahtuma Jump Around Fest järjestetään 9-10.3.2019 Nosturissa, Helsingissä ja lavalla nähdään mm. Yella ja Digital Underground.

N.W.A
ja World Class Wreckin’ Cru yhtyeistä tunnettu Yella on kotoisin Comptonista, yhdestä Los Angelesin pahimmista jengiväkivallan ja huumeteollisuuden valtaamista kaupunginosista.
Straight Outta Compton on N.W.A yhtyeen albumi vuodelta 1988, jota pidetään merkittävimpänä ns. gangsta rap -albumina ja tietynlaisena vedenjakajana koko hip hopin kehityshistoriassa.
Yella esiintyy Nosturissa sunnuntaina 10.3, mutta ennen sitä näytetään Nosturissa Straight Outta Compton elokuva sisältäen Yellan läsnäolon elokuvan jälkeen keskustelutuokiossa.

  Digital Underground on myös kotoisin Yhdysvaltojen länsirannikolta Oaklandista, Kaliforniasta ja he esiintyvät Suomessa toistamiseen 30v tauon jälkeen, kun yhtye oli Lepakon lavalla vuonna 1989.
Kiertueen nimi vuonna 2019 onkin juuri ”Sex Packets 30th Anniversary Album Tour” ja Helsingin keikalla 9.3.2019 lavalla nähdään yhtyeestä ainakin Money B ja Young Hump.
Mainittakoon että Tupac Shakuroli Digital Undergroundin taustatanssija ja roudari ennen kuin hän aloitti oman soolouransa.

  The Master Brothers on yksi Suomen rap-musiikin old school kokoonpanoista aloittaen 1980-luvun puolivälissä ja yhtyeenjäsenet ovat B.O.W aka B.O.Dubb, Duke Dee, DJ Skinny la Rock aka Kool Ski sekä vieraileva bassokitarataiturina keikoilla on ollut Jay Rock.
Keikkoja heillä on ollut harvakseltaan, mutta toisaalta B.O.Dubb on nähty Bomfunk MC’s yhtyeen vokalistina ja Kool Ski kuuluu taas Kollabo Brothers yhtyeeseen sekä järjestää mm vuosittaiset RAP SM tapahtumat.

Silkinpehmee aka SP ja Kalle Kinos aka Idän Ihme ovat molemmat kotoisin Tampereelta ja aloittivat uransa vierailevina vokalisteina 2000-luvun alussa mm Seremoniamestarin ja Petri Nygårdin kappaleissa.
Yhdessä he muodostavat Supreme Team -nimisen yhtyeen mistä ovatkin julkaisseet mm. tyylikkään ja mahtipontisen Passaa tohon käteen musiikkivideon.

MC Kajo on kolminkertainen RAP SM voittaja ja on yksi Suomen parhaimmista freestyle-rapin osaajista.
Rivo on myös RAP SM voittaja vuodelta 2013 ja hänen uudet Jälki-istunto kuin Ykkösnyrkki kappaleet ovatkin saaneet varsin hyvän vastaanoton.

https://www.jumparoundfest.fi

https://www.facebook.com/DJYELLAOFNWA

https://www.facebook.com/dflowhumptyfunk/

https://www.facebook.com/silkinpehmee

https://www.facebook.com/kallekinosmusic/

https://www.facebook.com/kajoraps/

https://www.facebook.com/rivohiphop/

https://www.facebook.com/JumpAroundFest.fi

http://www.elmu.fi